January 9, 2010

Indonesië

Filed under: Indonesië — Adventure Man @ 9:24 pm

Dag 1, woensdag 1 november 2006: Vertrek op Amsterdam

Ingestapt en naar Singapore gevlogen.

Dag 2, donderdag 2 november 2006: Bali Kuta

We zijn veilig aangekomen in singapore. Het vliegtuig was wel een uur verlaat maar we hadden genoeg tijd om het andere vliegtuig te nemen van Singapore airlines naar Denpasar. We hebben op de luchthaven al meteen een hotel geboekt namelijk restu Bali hotel.

Dat heeft 2 bedden, een bad, aparte badkamer en toilet, airco. Een tv met wel wat leuke zenders zoals HBO, rtl, rai, australia,… Een jaquezi naast het zwembad. We nemen dat voor 2 dagen. Dat kost iets van 300.000 per nacht dus iets van 12 euro de man.

We waren laat bij ons hotel zowat half een ‘s nachts. Na zo een lange vlucht zijn we gaan slapen na ons eerst wat verfrist te hebben. Ik heb een lekker warm bad genomen en ben eens goed achterover gaan liggen.

Dag 3, vrijdag 3 november 2006: Bali Kuta

Kuta

We hebben zo rond 7u ontbijt genomen in het hotel (was inclusief). Dat was een glas jus d’orange, thee, nasi goring en kroepoek.

Dan wat door de stad rondgelopen en onze verdere reis wat gepland. We gaan morgen een sunset tour doen naar een tempel (Tanah Lot) en nog wat andere bezienswaardigheden.

Tip: We kunnen zelfs hier een soort jeep huren voor iets van 10 euro per dag dus dat is wel een leuke prijs. De zaak om de jeep te huren ligt links van het hotel als je met je rug naar de inkom staat.

Kuta

We gaan nog wel navraag doen hoe we in Java kunnen geraken want wat we van de man van het reisbureau gehoord hebben is dat sommige wegen beschadigd zijn van de vulkaan. Het kan zijn dat je soms een tijd stilstaat. Of we het riskeren met de bus moeten we nog bekijken. Kan zijn dat we hier een tijd blijven, dan doorvliegen naar Jakarta en daar in de buurt nog wat gaan bezoeken. Zoals bijvoorbeeld Bogor.

Dag 4, zaterdag 4 november 2006: Bali Tanah Lot

Tanah lot

We zijn vandaag een tripje gaan doen naar een tempel bij de zee namelijk Tanah Lot om daar naar de zonsondergang te kijken. Ik heb daar ook nog 30 fotokaarten gekocht voor maar 1 euro. Dat is slechts 3 cent per kaart.

Ook naar een monkey forest wat wel heel tof was met van alle aapjes, ook weer met een tempel. We hebben een prive chauffeur genomen met een minibusje.

Monkey forest koning van apen

Monkey forest standbeeld

Monkey forest grappig bord

Dag 5, zondag 5 november 2006 Bali Kuta

Hier hebben we vandaag wat gerust, daarna een redelijk stuk gaan wandelen en naar het strand geweest.

Op strand heb ik een half uur massage laten doen voor mijn rug en nek. Dat was iets van 30.000 dus iets van 2,5 euro. De massage was heel goed. Het was een oudere Balinese vrouw, kan wel zijn dat ze 50 was of meer, kan dat niet zo goed schatten hier. Die vrouwen lopen daar veel op het strand rond om massage te doen. Ik wil dat ook wel eens laten doen voor mijn voeten dat is ook altijd wel goed, vooral als je nogal veel wandelt zoals wij doen.

Morgen gaan we een tour doen naar Gitgit watervallen.

Pas op: Het is hier qua reizen wel slecht, duurt allemaal veel te lang om ergens te geraken, zo gemiddeld tegen 40 km per uur of minder. Dus het schiet wel niet zo op.

Dag 6, maandag 6 november 2006

We zijn vandaag een tour gaan doen. We zijn op tijd opgestaan zo rond 7.30 en hebben ons dan klaargemaakt voor de trip. Daarna ontbijt en dan met het busje weg. Wij twee en de chauffeur.

rijstvelden

We zijn naar het Bartan meer geweest, daarna verder gereden naar de Gitgit waterval en daarna verder naar Lovina. Dat is een gebied in het noorden van Bali.

Bartan meer

Gitgit waterval

Daar ben ik de zee op gegaan met een bootje en daar een uurtje gaan snorkelen. Dat was wel tof. Veel kleurige vissen, zoals blauwe, heel helle, helemaal zwart met vanachter een witte staart. De gewone vissen die je overal ziet zo wat zilver met gele strepen. Dan ook de koraalvissen, die eten van het koraal met hun scherpe tanden. Die zijn wel mooi qua kleuren. Ook eentje zo wat zwart met witte stippen. Eentje wat licht met een stukje oranje rood. Heb van alle soorten gezien die ik nog nooit gezien heb.

Voor bootje en dat uur kostte het 150.000 dus 12 euro. Mijn vriend is niet meegegaan, hij was wat wagenziek ook al had hij reispilletjes genomen, dus hij is op het strand blijven rusten.

Op het strand heb ik me door 2 oudere dames een half uur laten masseren. Eentje deed de bovenkant, dus rug en armen, enz en andere de benen en voeten. Dat is dus hetzelfde als een uur massage. En was maar iets van 50.000 rupiah of 4 euro.

Dag 7, dinsdag 7 november 2006: yogjakarta

We hebben het vliegtuig genomen naar Yogjakarta zo rond 15.00u. Dat koste maar iets van 50 euro.

Tip 1: Vraag een vluchten na over het verloop van de dag. Onze ervaring was dat iets later op de dag het een stuk goedkoper was.

Tip 2: Wij zijn met Garuda gevlogen die ons wel bevallen is. Maar beter zou nog zijn Air Asia. Dat heb ik niet onderzocht maar gehoord van een inwoner van Indonesië. Garuda is een paar maanden nadat we deze genomen hadden gecrashed.

Tip 3: Kijk voordat je iets boekt even op http://www.planecrashinfo.com/rates.htm om te zien hoeveel vluchten een maatschappij al gedaan heeft en hoeveel keer dat ze gecrashed zijn en wanneer (hoeveel tijd geleden).

Dag 8, woensdag 8 november 2006: yogjakarta

We zijn Borobudur en Prambanan gaan bezoeken eerste is een grote tempel, andere is een grote hindoetempel.

De 2de was wel wat verwoest van de aardbeving. Wat we zo hoorden in een hotel was er wel niet meer zo veel aan de hand. Wat in de media komt van aardbevingen en ellende was volgens hem zwaar overdreven. We komen hier op Java ook zo goed als geen toeristen tegen. Het is dus wat toffer en autentieker hier.

Dag 9, donderdag 9 november 2006: Bandung

‘s avonds om 22.40 vetrokken uit Yogyakarta naar Bandung met de trein, dit duurde volgens de treinmaatschappij zo rond de 8u, maar duurde wel vlot 10u. Veel stoppen en zo snel ging de trein nu ook weer niet.

Dag 10, vrijdag 10 november 2006

‘s morgens kwamen we rond 8 a 9 uur aan en hebben we een taxi genomen naar de stad Bandung. Eerst wilden ze ons afzetten voor 75.000 en we kregen uiteindelijk een taxi voor 30.000. We hebben al wat meer gereisd en trappen er niet (meer zo snel) in.

Met die persoon (man) hebben we ook afgesproken om een tour te doen de dag erna.

We hebben een hotel dat wel erg netjes is, voor 300.000 iets van 24 euro per nacht met goed ontbijt.

We zijn wat door de stad gaan wandelen en kwamen zelfs nog een betoging tegen, tegen Bush. Die kwam hier de 20ste of 28ste. We kwamen ook een kerel tegen die studeerde hier en zijn met hem ‘s avonds en een vriend van hem naar wat cafetjes geweest met live muziek, wel grappig en toch wel goed, nummers van sting, van u2 en zo. Wel heel goed gebracht.

Dag 11, zaterdag 11 november 2006

We zijn om 8.15 opgestaan en de vulkaan gaan bezoeken. We zijn naar 2 kraters gegaan met een gids. Deze sprak redelijk goed nederlands dus dat was wel grappig.

Normaal wilden ze voor de tour 75.000 hebben, daarna zeiden ze 60.000 en toen was het 50.000, maar dat was geen echte gids. Maar deze wist de weg ook wel.

De tour duurde een uur en is iets van 4.5 euro. Het was wel serieus wat stappen. We kwamen ook nog een klas van een middelbare school tegen met hun leraar en die moesten aan toeristen wat vragen stellen in het engels om hun engels wat te leren, was wel grappig. Een soort praktijk les. Ze hadden zo van die papiertjes bij die ze moesten aflezen en de antwoorden daarna opschrijven.

Daarna hebben we termische bronnen bezocht waarvan het water vanuit de vulkaan naar onder komt. Daar kun je wat gaan baden en wat relaxen.

Dag 12, zondag 12 november 2006: Bandung

Even gerust nog en ‘s avonds even wat gaan drinken. Muziek staat hier wel wat luid, dat is wel wat minder iedereen is hier over het algemeen wel klein. Gezien onze lengte is dat wel grappig om te zien.

Dag 13, maandag 13 november 2006: Bandung

Vandaag wat uitgerust even naar de cinema geweest naar Dead or Alive. Dat is zo een film van een spel, gewoon wat actie met een dun laagje verhaal

Dag 14, dinsdag 14 november 2006: Bogor

Vroeg opgestaan, iets voor 9 uur en ons klaargemaakt, koffers, ontbijt en toen met een prive taxi naar Bogor gereden.

Het hotel daar is heel tof met een zwembad. Daarnet nog even gaan zwemmen, dat is enorm ontspannend.

Dag 15, woensdag 15 november 2006

Vandaag opgestaan, gegeten en gaan even op internet wat e-mails sturen. Het is om het even rustig aan te doen na heel wat gereis.

We gaan rustig wat zaken bekijken zoals de botanische tuin en een paleis. Dan even watat zwemmen, door de stad slenteren, even goed eten. Met andere woorden gewoon wat meer relaxen.

We wilden de botanisch tuinen gaan bekijken maar die waren dicht (had weer te maken met het bezoek van Bush)

Dag 16, donderdag 16 november 2006: Jakarta

Via de bus naar Jakarta en daar een taxi genomen en naar een hotel gereden. Eentje met zwembad, overal wat dichtbij. We gaan even zwemmen en wat relaxen en we hebben ook TV met HBO zender en zo wat film zenders dat is ook wel tof altijd wel verschillende films op TV, elke dag is er 1 of zijn er misschien zelfs 2 Bond films op de TV. Het is nu Bond maand.

Dag 17, Vrijdag 17 november 2006

Jakarta is gewoon een grote stad met grote gebouwen, dus is niet zo speciaal. Rio de Janeiro is bijvoorbeeld veel mooier. Dit is gewoon een grote stad, einde verhaal. Maar we moeten van hier terug naar huis dus moeten hier wel de laatste dagen zijn.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.