January 18, 2010

Rondreis door Centraal en Zuid Madagascar deel 2

Filed under: Madagascar,Rondreis — Adventure Man @ 11:01 pm

Dag 10, vrijdag: Morondava

boabab van de geliefden

Met de jeep naar Morondava. Op de tocht daarheen hebben we verschillende boabab bomen bekeken. Een hele grote, dikke oude boom en ook een in zichzelf gestrengelde boabab boom, ook wel de boom van de geliefden genoemd.

Werkelijk prachtig een half uurtje later is de Avenue de Baobab, een zandweg met mooi bijna roodkleurig zand waarbij links en rechts Baobab bomen staan.

avenue du boabab

Dag 11, zaterdag: Morondava

We blijven in Hotel Trecicogne voor 10.600 Ariary. Een heel goed hotel, nette kamer, goed eten en een hele toffe hoteleigenaar, een Italiaan. Hij heeft omdat er in Morondava geen pinautomaat is, euro’s omgezet voor ons in Ariary en ook nog voor een gunstige koers. Je kan wel geld halen in banken maar daar zijn lange rijen van wachtenden dus dat hebben we niet gedaan.

Maki
We zijn met de taxi naar de Zoo Menabe gereden. Is tussen een half uur en uur rijden. Entree was 5000 Ariary per persoon.

Je kan er maki’s, struisvogels, inheemse vogels, schildpadden, een krokodil, … zien.

Het is niet zo een hele grote zoo.

Dag 12, zondag: Morondava – Tulear (vliegtuig)

Vandaag reizen we naar Tulear een stukje naar het zuiden. We rijden naar de luchthaven met de taxi. Een half uur, 20 minuten ongeveer. Een uur op voorhand moesten we daar zijn. We hebben een vlucht met Air Madagascar naar Tulear.

Als we aankomen nemen we Hotel Tropical. Dit hotel is maar half af, maar wat af is, is wel de moeite. Leuke kamers, airconditioning, vriendelijke service. 26.000 Ariary.

Dag 13, maandag: Tulear

strand van Ifaty

We zijn naar Ifaty gereden met de taxi. Dit is 1.5 uur met de taxi en een hele slechte zandweg. 50.000 voor de taxi retour.

Daar hebben we een bootje gehuurd en een snorkel voor 15.000 pp. Tijd maakte niet uit hoe lang. ‘Comment tu veut!’

Dag 14, dinsdag: Tulear – Fiana

Mada bus
Om 6 uur opgestaan en naar Fiana gereden met de Mada bus. Dit is een bus speciaal voor de vaza. Luxueuzer, sneller en deze heeft zelfs een uurrooster. Ticket tot Tana 60.000 Ariary.

En je kan stoppen in Fiana wat wij gedaan hebben. We hebben hier de grootste kamer en meest luxe kamer genomen. We wilden een keer wat ruimer liggen en voor de prijs moesten we het ook niet laten.

Kamer: 2 Double bedden. 38.000 Ariary.

Dag 15, woensdag: Fiana

kleine waterval in het park

We zijn om 7 uur opgestaan en naar parque national Ranomafana gereden met de taxi. 90.000 Ariary retour.

De trip duurt 2 uur en is het laatste deel over hele slechte weg. 25.000 pp entree. Hiervoor heb je 3 uur een eigen gids. Gezien dat het veel bergop en bergaf is zijn we blij dat we geen 4 uur genomen hebben.

Op zich zijn er leuke beestjes te zien, maar de apen die je ziet is van vrij grote afstand, neem een goede verrekijker of een telelens mee wil je echt iets zien.

Dag 16, donderdag: Fiana – Tana

We hebben wat rondgeslenterd en gewacht, de stad hadden we eigenlijk wel gezien. Om 18 uur de madabus naar Tana, wel spijtig want we kwamen daar pas aan om half 3 ‘s nachts.

overzicht stad

Dag 17, vrijdag: Tana

markt

We rusten nu wat uit na het vele rondreizen en vroeg opstaan. We lopen vandaag wat rond in de stad. Tana heeft een leuke en grote markt, onderaan de grote trap. Voor westerse begrippen is het wel vies en stinkt het, vlees dat de hele dag in de zon ligt en groenten en fruit dat op elk standje te koop is. Qua kleding is men niet echt modieus te noemen hier, veel leuke dingen zijn er niet te koop.

Dag 18, zaterdag: Tana

Weer een dag van wat uitrusten, er is een leuk klein parkje in het centrum waar je kan gaan zitten op de diverse bankjes. Pas wel op dat je niet in een kuil valt, er zijn diverse kuilen en er staan nergens geen waarschuwingen. Zelf ben ik in zo’n kuil gevallen toen ik even niet naar beneden keek, gelukkig liep het goed af.

‘s avonds met de taxi naar de luchthaven 20.000 Ariary. Daarna terug naar Parijs met het vliegtuig.

Dag 19, zondag: Tana – huis Vlucht naar huis met Air france

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.